Hardangervidda 2007.

Vi må vel ha bestått prøven fra i fjol, siden vi får lov til å være med også i år, ...
Frode har atter en gang tatt oss med på "Big Game Fishing", og med ruggene fra i fjol i fersk minne, entrer vi en fiskeplass, helt utenom det vanlige, ...
Bli med, og se!

-Thorleif rekker bare så vidt å komme fram, før han har satt standard for turen, ...-Enda en! Nei, nå må du gi deg, Toffa! ...?-Toffa gir seg til slutt, men da har han allerede hala på land, halve ørretbestanden i elva;-))
Vel, han fikk vel litt hjelp da, ... hva jeg kan minnes, ...-Tom bruker dagen til å forberede fiskegrejene sine, og ser jo forholdsvis optimistisk ut, ...-Frode, vår guide - og lokale "Fjell-Tarzan" - forbereder seg også, og prøver her hvordan den kjennes ut med en Rappala i kjeften, ...-Parti fra åstedet. Vakkert, så det holder, minsann!-Vi tar en hvil i lyngen, i påvente de store ørretenes ankomst, ...-Natten faller på, ... vi forhaster oss ikke, men tar oss tid til å nyte kvelden, ...-Tom, mener han er ferdig med både nyting og forberedelser, og går i angrepsposisjon ved vannet, ...-Han fikk nok slenge noen ganger, men gir seg ikke med det første, og har en fin ørret på i det nærmeste 2 kilo når han kommer tilbake.-Mitt på natta. Vi får den store kaffetørsten, og svartkjelen får gjøre jobben sin, ...-Fiskeøkta er over, fangsten skal veies inn, og Toffa kommer med fine fisker - og får godkjendt.-Tom har bare én denne kvelden, men når dem ser slik ut, blir det godkjent allikevel - uten tvil.-Vi koser oss med røkt ørret, og i tilleg; særdeles godt i koppen, ... selvsagdt!-Ny økt. Frode har vært på vandring, og kommer hjem med styggstor fisk.
3,9 kg!-Jeg har foreløpig ikke personligen hatt det store hellet med meg, men har gode kamrater - dem synes vel synd på meg - og jeg får lov til å posere sammen med en par av de fine bitene dem dratt opp.-Ja, slik kan det se ut, når man er på fiske på Hardangervidda, ... og får instrukser fra kjentfolk om hvor, hvordan og når dem skal taes.-Frode sløyer middagsfisken, når en par karer kommer forbi. Kan vel tenke meg de må ha fått noen slags inntrykk av hva de så, og kanskje også noen spørsmål, selv om de ikke avslørte det der og da. Vi får håpe dem fikk noe fint selv, på turen sin.-Vi skal ha fisk til middag, og så fine fisker som vi fått, så må dem selvsagdt fotograferes, ...-Gjett, om dette kommer til å smake? Smørstekt, med salt og sitronpepper, ... hmmm, ...-Thorleif er kokk denne kvelden, og det ser ut som han trives med jobben.-Så var det min tur da, ...- ... ørret, på akkurat 2,5 kg!
Så feit og fin, som tenkes kan. Hva mer kan man ønske seg, ...?

Det ble personlig rekord, men jeg fikk jobbe for fisken, og satt 2-3 timer og slengte, før han bet på.-Frode får avslutte, og bedre enn dette blir det jo ikke, ...
Takk Frode! Vi fikk en kjempetur - i år også! - og ser fram til neste, ...
Resumé.

Det ble fisk så det holdt på turen. Vi spiste det vi ønsket, og hadde også med noe hjem.
Hva alle fiskene veide, har forlengst gått i glemmeboka. Men de største, pr mann, vil jeg minnes fordelte seg slik:
Frode, 3,9 kg.
Thorleif, 3,2 kg.
Jeg, 2,5 kg.
Tom, 1,9 kg.

Med andre ord; en helt fantastisk fisketur!

Takk, Frode!


Hilsen,
Anders.